Aanvullende informatie


Safety-Ear heeft 2 verschillende werkingen op een bestuurder van een voertuig:

  1. Actief: Zodra het hoofd van de bestuurder voorover zakt klinkt er een heldere pieptoon of gaat  er een trilling naar het oor van de bestuurder, de bestuurder wordt hierdoor gewaarschuwd dat hij of zij vermoeid raakt en moet gaan rusten.
  2. Preventief: Doordat een bestuurder de Safety-Ear tijdens de rit draagt is de bestuurder zich meer bewust van het gevaar om in slaap te vallen tijdens de rit. Deze waakzaamheid zorgt voor een veiligere rit.

Volgens het rapport -vermoeidheid in het verkeer- van het SWOV, het nationale wetenschappelijke instituut voor verkeersveiligheidsonderzoek is vermoeidheid een onderschat probleem in het verkeer.
Jaarlijks zijn er volgens het rapport 700 a 1000 geregistreerde ernstige ongevallen die te maken hebben met vermoeidheid of in slaap vallen achter het stuur. (Dit zijn alleen gevallen waarbij er geen alcohol in het spel is).
Er vallen op deze manier jaarlijks tussen de 80 en 120 verkeersdoden. Als men bij dit rapport ook het aantal niet ernstige en ongeregistreerde ongelukken zou optellen dan kan het aantal ongelukken waarbij vermoeidheid of het in slaap vallen een rol speelt nog wel eens vele malen hoger kunnen uitvallen dan de eerder genoemde 1000.

Vermoeidheid is in alle transportvormen een bron van gevaar. Dat schrijft de Inspectie Verkeer en Waterstaat in haar jaarbericht 2005. Er zijn jaarlijks tientallen verkeersdoden te betreuren door vermoeidheid van vrachtwagenchauffeurs. Volgens de inspectie zijn de effecten van vermoeidheid vergelijkbaar met die van alcohol gebruik. Twintig uur achter het stuur komt overeen met 1.0 promille alcohol in het bloed.
Ook 1 bij op de 10 ongelukken bij vervoer op water speelt vermoeidheid een rol.

Volgens officiële cijfers zijn meer dan 60% van de bestuurders wel eens achter het stuur in slaap gevallen en daarmee in levensgevaar geweest.