Er is iets te doen aan dit grote probleem

Safety-Ear heeft aan deze oproep gehoor gegeven door het doorontwikkelen van een zeer goedkoop vermoeidheid detectiemiddel dat jaarlijks vele verkeersslachtoffers en ernstige ongelukken kan voorkomen.

Het apparaat zorgt ervoor dat zodra een vermoeide bestuurder weg dreigt te dommelen deze een harde pieptoon of trilling in het oor krijgt. De waarschuwing is afkomstig van een klein apparaatje dat achter het rechter oor geplaatst is en er uit ziet als een bluetooth oortelefoon van ergonomische vorm.

Zodra het hoofd voorover zakt in een vooraf ingestelde hoek geeft Safety-Ear het signaal af.

Het wegdommelen achter het stuur gaat vaak zo geleidelijk dat de bestuurder het zelf niet

in de gaten heeft. De werking van de hersenen nemen geleidelijk af zodat het moeilijk is om de (juiste) beslissing te nemen om een pauze in te lassen. Volgens officiƩlle cijfers zijn meer dan 60 van de bestuurders wel eens achter het stuur van een voertuig in slaap is gevallen .

Safety-Ear raad alle bestuurders dan ook aan om Safety-Ear altijd achter het stuur te dragen, ook als de bestuurder denkt dat hij fit genoeg is voor de rit. Vooral in de wintermaanden als de verwarming hoog staat kan de vermoeidheid onverwachts snel toeslaan.

Safety-Ear is ook geschikt voor militairen, bewakers, mensen in de zorg, studenten tijdens college en anderen die alert moeten blijven tijdens hun dienst.