Vermoeidheid onderschat probleem


Jaarlijks vallen er in de EU meerdan 40.000 verkeersslachtoffers. Volgens onderzoek is 10 tot 20 van alle ernstige ongelukken te wijten aan oververmoeidheid of het in slaap vallen achter het stuur (Dit zijn alleen gevallen waarbij er geen alcohol in het spel is)

Safety-Ear heeft nu een nieuw en goedkoop vermoeidheid detectiemiddel ontwikkeld dat jaarlijks vele verkeersslachtoffers en ernstige ongelukken kan voorkomen.

Safet-ear zorgt ervoor dat zodra een vermoeide bestuurder weg dreigt te dommelen deze een harde pieptoon in het oor krijgt. De waarschuwing is afkomstig van een klein apparaatje dat achter het rechter oor geplaatst is en er uit ziet als een bluetooth oortelefoon van ergonomische vorm.

Zodra het hoofd voorover zakt in een vooraf ingestelde hoek geeft Safety-Ear het signaal af.Het wegdommelen achter het stuur gaat vaak zo geleidelijk dat de bestuurder   het zelf niet in de gaten heeft. in de gaten heeft. De werking van de hersenen nemen geleidelijk af zodat het moeilijk is om de (juiste) beslissing te nemen om een pauze in te lassen. Volgens officiële cijfers zijn meer dan 60 van de bestuurders wel eens achter het stuur van een voertuig in slaap gevallen.

Safety-Ear raad alle bestuurders dan ook aan om Safety-Ear altijd achter het stuur te dragen, ook als de bestuurder denkt dat hij fit genoeg is voor de rit. Vooral in de wintermaanden als de verwarming hoog staat of tijdens regen kan de vermoeidheid onverwachts snel toeslaan.

Safety-Ear is ook geschikt voor militairen, bewakers, mensen in de zorg, studenten tijdens college en anderen die alert moeten blijven tijdens hun dienst.

Safety-ear mag NOOIT worden gebruikt als excuus om vermoeid in de auto te stappen.

Een veilige rit is een uitgeruste bestuurder.

Las een rustpauze in om de twee uur.